Solvej

Som 10 årig begyndte jeg at ride og passe heste.

Jeg har altid nydt at tilbringe tid med heste og er motiveret af en dyb forståelse for heste.

Jeg har redet dressur, spring, jagt og military.

I august 2012 bestod jeg eksamen som certificeret Blue Berry Hill Basis Instruktør.

Rideinstruktøruddannelsen kombinerer DSC05516viden om hestens krop, bevægelse og adfærd, med læringsteori. Læringsteori er en videnskabenlig og naturlig måde at formidle ny læring til bl.a. heste og mennesker. Hvordan hesten rides i selvbalance. Hvordan hesten flytter sit tyngdepunkt bagover til indledende samling.

Uddannelsen giver mig forudsætninger for at tilbyde undervisning som er baseret på viden om læringsteori, hestens krop, adfærd og hvordan du skaber en villig og holdbar ridehest.

Jeg søger hele tiden at viderudvikling ved  kurser, træningssamlinger og workshops.

2008

Kursus med hest ved Andrew McLean http://www.aebc.com.au/AndrewMcLean

2009

Kursus med hest ved Susan Kjærgård. Weekendkursus med Kirsten Alexa Hansen https://kirstenalexahansen.wordpress.com

2010

Kursus med hest ved Susan Kjærgård http://www.blueberryhill.dk

2012

25. 26. august bestået BBH Basisinstruktør eksamen

2013

17. 18. maj kursus ved Manolo Mendes http://www.manolomendezdressage.com

2014 16. 17. juni kursus ved Amanda Barton http://www.amandabarton.co.uk/index.html 10. oktober workshop springning ved Susan Kjærgård

2015 20. februar workshop mental robusthed ved Annette Klausen http://www.mindfocus.dk 18. april workshop hestens stress ved Susan Kjærgård. Uge 30 træningslejr på Blue Berry Hill med min hest. 2 ene ridelektioner daglig ved Susan Kjærgård og Stine Joy http://www.stinejoy.dk Stine er level 2 instruktør i centreret ridning, derudover løsspringning, bomarbejde, strækøvelser og mobilisering ved Marianne Dahl http://www.equimove.dk og rytteryoga ved Anne Skov http://saddleyoga.com/om/ 22. 23. august kursus med hest hos Rasmus Møller Jensen 3 ridelektioner, video og teori. http://www.islandshesteinfo.dk 13. 14. 15. november årssamling for uddannede instruktører; 3 dages ridning ved Susan Kærgård (indledning til sidebevægelser) og Stine Joy (opstilling) http://www.stinejoy.dk Marianne Dahl (biomekanikken i sidebevægelser) ridning med tøjletræksmåler og undervisning af testryttere med feedback

2016 4. 5. 6. 7. marts kursus med hest i centreret ridning ved Stine Joy. 2. juni workshop om hestens form vs funktion. Vi gik i dybden med hvordan det påvirker hesten, når den bruger sin krop på forskellige måder. Alt afhængig af de meget forskellige testekvipagers udfordringer, fik vi demonstreret øvelser og redskaber til at skabe smidighed, styrke og harmoni. Når hesten bliver løsgjort, smidig og stærk i thoraxslyngen (forpartsmuskulaturen) kan energien gå uhindret gennem hesten. 23. og 24. juli 2 lektioner på min hest hos Chanelle Mattews, assistenttræner hos Manolo Mendes gennem 12 år. Sted Åmosegaard i Viby Sjælland. Uge 30 træningslejr med lektioner i grundridning og spring på egen hest 2 gange daglig. Derudover undervisning i centreret ridning, vores skelets bevægelse, øvelser i funktionen af vores bækken i skidt, trav og galop og øvelser i afbalancering af hesten. Desuden yogaøvelser til at smidiggøre vores krop, så vi kan at ride i balance og være behagelige for vores heste at bære. 2. september Workshop på BBH: Læringsteori High Level, hvor vi nørdede med en endnu ikke publiceret, artikel af lektor på Århus universitet og vicepresident for ISES Janne Winter Christensen, som hun har skrevet i samarbejde med Andrew McLean om den praktisk anvendelse af læringsteori. 27. 28 0g 30. oktober Årssamling for BBH Instruktører. 3 meget givende dage startende med brush up på kommunikation og formidling. Øvelser fra jorden og ridende til at forbedre hestens krop og balance. Øvelser i stilstand til at teste hestens balance, styrke, koordinering og smidighed. Demolongering hvor vi oplevede hvor meget små øvelser kan gøre for hesten bevægelse og balance. Fagsadelmager Camilla Nielsen gennemgik hvad der er vigtigt i forhold til hestens bevægelse med sadeltilpasning. Vi fik vist forskellige sadelbomme og information om deres funktion.  Øjenåbnende foredrag om proprioception med Dyrlæge Heidi Nielsen. Ridelektioner hver dag hvor 2 blev undervist og 2 analyserede undervisningen med fokus på kommunikaton og biomekanik. Derudover blev vores undervisning af hinanden og testselever udefra, evalueret løbende. Disse øvelser satte lys på mine stærke og svage sider, som jeg derved fik mulighed for at forbedre.

2017 18. og 19. februar. Kursus på Bornholm med Stine Joy Langkilde, level 2 instruktør i centreret ridning, hvor jeg deltog i 2 timers foredrag og praktiske øvelser på bold og trampolin til træning i at bruge vores krop hensigtsmæssigt, når vi rider. Derudover 45 minutters ridelektioner på Goya fredag og søndag. 28. 29. 31. juli 3 ridelektioner med Stine Joy Langkilde som underviser.

2018  31. august 1. september 2. september Træningssamling for basisinstruktører med rideundervisning af Susan Kjærgård og Stine Joy Langkilde. Teori i hestens skelet og muskler og analyse af hestens muskelsætning med henblik på at lærer den at bruge sin krop sundt. Teori i nuancer i læringsteorien. Teori i formidling.

2019  3. maj Islænderworkshop med Amalie Møller-San Pedro, Emnerne vi dykkede ned i var: Hvad er tølt? Hvordan defineres en rentaktet tølt? Hvad er forskellen på travagtig tølt og pasagtig tølt? Hvilke årsager kan få hesten til at takte urent i tølt? Hvordan indlæres tølten? Hvordan skal hesten bruge sin overlinje i tølt? Hvordan træner man selvbæring og holdbarhed? Hvad er forskellen på tølt med tøjlekontakt versus fri tøjle? Hvilke forskellige behov har en 4-gænger og en 5-gænger til træningen.

14316979_1306714082695303_4499107057400508498_n

Mine artikler

Grundridning