Tilridning

Der er altid kun en første gang

 

 

 

 

Er hesten velforberedt er det en fornøjelse når man sidder op for første gang

Er hesten velforberedt er det en fornøjelse når man sidder op for første gang

Jeg tilrider din hest i samarbejde med dig som rytter. Træningen foregår enten på hestens hjemmebane eller på min ridebane.

Jeg lærer hesten basissignalerne fra jorden på en måde, som motiverer den enkelte hest til at synes godt om at lære. Viden om hvordan hestens hjerne (læringsteori) og krop (biomekanik) fungerer sikre at den forstår, hvad vi ønsker.

Jeg bruger den tid det tager for den enkelte hest, at styrke dens krop og balance med øvelser og longering. Jeg bruger gradvis tilvænning som betyder at jeg først går til næste step når det forrige er veletableret. Jeg lærer hesten at være tryg ved sadel, trense og påvirkninger som berøring, bevægelse og lyde.

  • Tilridningen tilpasses din hests behov, adfærd og motivation
  • Du lærer at forberede og opvarme din hests muskulatur inden ridning med balanceret longering, som har fokus på at styrke hestens overlinjemuskler
  • Din hest bliver skarp på basissignalerne
  • Din hest bliver gradvis tilvænnet til forskellige ting som; paraply, cykel, bil, motorer, plastik mm, som den skal være tryg ved som ridehest.

Tilridningsforløbet afsluttes med turridning med mig som hjælper og støtte.

Målet er at du kan ride din hest og at du har lært effektive og hestevenlige principper så du  selv er rustet til at fortsætte træningen.

Ved tilridning lærer og oplever hesten en masse nyt for første gang. Det er vigtigt for hestens succes som ridehest, at den modtager en præcis, venlig og tålmodig træning. Jeg har den viden om læring og hestens krop der skal til, samt erfaring med mange forskellige heste.

Det store øjeblik når rytteren siddder på sin hest for første gang

Det store øjeblik når rytteren sidder på sin hest for første gang. 

Trailerlæsning

Grundridning

 Træning

Priser og kontakt

Træning fra jorden